Millioner å spare: – Effektiv sikring i høyden er bra for bunnlinjen

Sikringsutstyr, nett og vaiere fra norske Skanits gjør det trygt å jobbe i høyden og minimerer driftsstans. Det gir enorme sparekostnader i oljebransjen hvor hver time teller. Nå skal selskapet klatre til topps også på land.

– Vårt første møte med Skanits og deres fallsikringsløsninger var i 2013, sier Jan Erik Stomnås, prosjektleder offshore i Vinje Industri.

Selskapet hans hadde fått oppdraget med å få en borerigg offshoregodkjent på rekordtid.

– Riggen skulle ikke ligge lenge til kai – men hadde et stort vedlikeholdsetterslep. For å utføre alt arbeidet i tide, var vi helt avhengige av å jobbe på flere nivåer samtidig. Sikkerhetsnettene til Skanits gjorde dette mulig, samtidig som de tok av for vær og vind og holdt malingsstøv inne, forklarer han.

HØYT NIVÅ: Skanits har utviklet løsninger som tillater arbeid på flere nivåer samtidig.

Best i klassen

Stomnås og teamet hans fikk riggen offshoregodkjent i tide. Det markerte starten på et samarbeid mellom Vinje Industri og Skanits som nå har vart i ti år.

– Vi skal være best i klassen på sikkerhet. Derfor bruker vi løsninger fra Skanits uansett prosjektomfang. Safeworksone-konseptet hjelper oss under planleggingen av nye prosjekter.

 SafeKeeper-produktene gjør at vi kan jobbe flere plasser samtidig – og at vi kan gjennomføre små prosjekter uten å påvirke drift og andre operasjoner, forklarer han.

Vi sparer gjerne to til seks dager på å bruke SafeKeeper sammenlignet med konkurrerende løsninger. Det gir enorme sparekostnader i en bransje hvor hver time teller.

FLAMMEHEMMENDE: SafeKeeper-nett og Web Deck gir enkel og sikker tilkomst.
FLAMMEHEMMENDE: SafeKeeper-nett og Web Deck gir enkel og sikker tilkomst.